ستارهشناسان یک سیاره جدید به اندازه نپتون را به دور یک ستاره آبی رنگ درخشان کشف کردهاند.
ساینسیو – به نقل از ایسنا و تی ای، گروهی از محققان اخیرا یک سیاره جدید به اندازه نپتون به نام “HD ۵۶۴۱۴ b” را کشف کردهاند. کشف یک سیاره جدید به اندازه نپتون به نام “HD ۵۶۴۱۴ b” در اطراف ستارهای گرم اما با عمر کوتاه از نوع A ، سرنخ هایی را درباره اینکه چرا تعداد کمی از غولهای گازی کوچکتر از مشتری در اطراف یک درصد از درخشانترین ستارههای کهکشان دیده میشوند، ارائه میکند.
شعاع این سیاره ۳.۷ برابر زمین است و هر ۲۹ روز یک بار در فاصلهای برابر با یک چهارم فاصله زمین و خورشید به دور ستاره یاد شده میچرخد. سن این سامانه تقریبا ۴۲۰ میلیون سال است که بسیار جوانتر از سن خورشید(۴.۵ میلیارد سال) است.
سیاره HD ۵۶۴۱۴ b نسبت به اکثر سیارات، تناوب مداری طولانیتری دارد. به گفته محققان، سیارهای به اندازه نپتون که تشخیص آن سادهتر است و به یک ستاره درخشان نوع A نزدیکتر است، سریعا توسط تابش شدید خورشید از گاز خود خارج میشود و به هستهای ناشناخته تبدیل میشود. تناوب مداری زمان مورد نیازی است تا جسمی چرخش به دور جسم دیگری را در مداری کامل کند. از آنجایی که تعداد سیارههایی که به دور برخی از داغترین ستارههای کهکشان میچرخند، زیاد نیست اما باز هم مشخص نیست که آیا ایده خروج از گاز و تبدیل به یک ماده دیگر در مورد ستارگان داغتر نیز صدق میکند یا خیر.
“استیون جیاکالونه”(Steven Giacalone) دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه کالیفرنیا برکلی گفت: این یکی از کوچکترین سیاراتی است که در اطراف این ستارههای عظیم شناسایی کردهایم. یافتن این نوع سیارات سخت است و ما احتمالا در آینده مشابه آنها را نخواهیم یافت.
اخترشناسان این سیارهای را که کشف کردند “نپتون گرم”(warm Naptune) مینامند. محققان آن را در خارج از منطقهای که گاز سیاره خارج میشد، کشف کردند. اکتشاف آن نشان میدهد که ستارگان درخشان و نوع A ممکن است دارای هستههای نامرئی متعددی در منطقه داغ نپتون باشند که باید آنها را با روشهای حساستر کشف کرد.
این کشف با استفاده از ماموریت تس(TESS ) ناسا و در حالی که این سیاره در حال عبور از ستاره خود بود صورت گرفت.
محققان با بدست آوردن دادههای طیف سنجی با تلسکوپ ۱.۵ متری که توسط کنسرسیوم سیستم تلسکوپ تحقیقاتی دیافراگم کوچک و متوسط (SMARTS) در شیلی اداره میشود، تایید کردند که ستاره HD ۵۶۴۱۴ یک ستاره از نوع A است.
محققان در ادامه افزودند: این کشف همچنین درک ما از چگونگی تکامل جو سیارهها را نیز ارتقا میدهد.