اومواموا احتمالاً توده‌ای از یخ هیدروژن باشد!

اومواموا احتمالاً توده‌ای از یخ هیدروژن باشد!

به نقل از

ایلیاد

ساینسیو – «اومواموا» جرمی سیگار مانند است که منشاء خارج از منظومه‌ی شمسی دارد و در حال عبور از منظومه‌ی ماست. این جرم دارای خصوصیات عجیب و غریبی است که دانشمندان دانشگاه‌های شیکاگو و ییل توضیح جدیدی برای چرایی وجود این خصوصیات ارائه کرده‌اند.


اومواموا برای اولین بار در اکتبر سال ۲۰۱۷ توسط تلسکوپ دانشگاه هاوایی کشف شد. در واقع یک ماه قبل از کشف شدن، اومواموا در نزدیک‌ترین فاصله نسبت به خورشید قرار داشته است. رصدهای بعدی انجام شده توسط تلسکوپ‌های زمینی و فضایی نشان می‌داد که اومواموا طول بلندی دارد و طول بلندترین بخش آن، به ۲۷۵ متر می‌رسد. شتاب کم ولی پایدار این جرم را نمی‌توان به خاطر کشش گرانشی خورشید دانست.

پروفسور «گرگوری لفلین» از دانشگاه ییل، می‌گوید: «ما یک نظریه ارائه کرده‌ایم که می‌تواند همه‌ی خصوصیات عجیب و غریب این جرم را توضیح دهد. ما حد می‌زنیم که اومواموا از هیدروژن یخ‌زده تشکیل شده است. این نوع از اجرام کاملاً جدید هستند، ولی ما فکر می‌کنیم که باید منتظر کشف هم‌نوعان بیشتری از آن‌ها باشیم.»

اگرچه هیدروژن یکی از عناصر مرسوم در جهان است، ولی به ندرت به شکل جامد پیدا می‌شود. جامد شدن هیدروژن نیازمند وجود دماهای بسیار پایین است. هیدروژن یخ زده مکانیسم متقاعد کننده‌ای برای شتاب اومواموا ارائه می‌کند. دانشمندان حدس می‌زنند که دلیل شتاب عجیب اومواموا این باشد که با دریافت گرمای خورشید هیدروژن در سطح جرم ذوب شده و به سرعت به جوش می‌آید و شتاب عجیب اومواموا را ایجاد می‌کند.

پروفسور لفلین و همکارش دکتر «دریل سلیگمان» از دانشگاه شیکاگو، این نظریه را مطرح کرده‌اند که اجرام غنی از هیدروژن یخ زده می‌توانند در هسته‌های چگال ابرهای مولکولی شکل بگیرند. این ابرها را می‌توان در کهکشان راه‌شیری به‌عنوان مکانی برای شکل‌گیری ستاره‌ها و سیستم‌های سیاره‌ای جدید در نظر داشت.

دانشمندان تصور می‌کنند که اگر دلیل وجود شتاب عجیب در اومواموا به خاطر هیدروژن یخ زده باشد، پس باید در جستجوی کشف تعداد زیادی از این نوع اجرام باشند. تخمین آن‌ها از جرم اولیه‌ی اومواموا این است که در ازای ایجاد هر ستاره، جرمی غنی از هیدروژن یخ‌زده با جرم زمین نیز تولید می‌شود.

نتایج مطالعات این دانشمندان در مجله‌ی Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *