دانشمندان وجود آب و مواد آلی را در نمونهی کوچکی از یک سیارک به نام “ایتوواکا” کشف کردند.
ساینسیو – به نقل از ایسنا، دانشمندان به وجود آب و مواد آلی در یک نمونه کوچک از سیارک ایتوواکا که در سال ۲۰۱۰ طی ماموریت هایابوسا ۱ از آن بازدید شد پی برده اند.
این اولین باری است که چنین موادی بر روی یک سیارک یافت میشود و این نتایج میتواند به تحقیقات آینده در مورد نمونههای سیارکها کمک کند.
همانطور که “ایندیپندنت” به آن اشاره کرد، محققان دانشگاه رویال هالووی(Royal Holloway) لندن میگویند شاید این سیارک طی سالها حرکت در فضا موادی را جمعآوری کرده باشد و تکامل یافته باشد. این مطالعات همچنان نشان داد رایجترین سیارکهایی که به زمین میآیند از نوع s هستند که میتوانند حاوی ترکیبات ضروری برای حیات باشند. جامعهی علمی پیش از این بر روی سیارکهای غنی از کربن یعنی نوع c به عنواع منبع تشکیل حیات تمرکز داشتند.
ماموریتهای “هایابوسا” توسط یک فضاپیمای رباتیک ساختهی آژانس کاوش هوافضای ژاپن انجام میشود و نمونههایی از سیارات کوچک نزدیک به زمین به سیارهی ما میفرستد تا مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار گیرند. “ایتوواکا” هدف اولین ماموریت بود.
در ماه دسامبر گذشته ماموریت “هایابوسا-۲” نمونهای بزرگ از یک سیاره دیگر به نام “ریوگو”(Ryugu) به زمین آورد.
دکتر کوئینی چان(Queenie Chan) از دپارتمان علوم زمین در دانشگاه رویال هالوی در بیانیهای گفت: پس از بررسی دقیق این نمونه توسط گروهی از محققان در یک دانه کوچک ۱۰ میکرونی(۱ هزارم سانتیمتر) مواد آلی اولیه(گرم نشده) و فرآوری شده(گرم شده) مشاهده شد. مادهی آلی گرم شده نشان میداد که این سیارک بیش از ۶۰۰ درجه سانتیگراد در گذشته گرم شده است و وجود مواد آلی گرم نشده در فاصلهی نزدیک نشان میدهد که پس از خنک شدن سیاره مواد آلی بر روی آن سقوط کردهاند.
دکتر چان میگوید این یافتهها بسیار هیجانانگیزند زیرا جزئیاتی از تکامل سیارات و نقش اجرام آسمانی در تشکیل جهان در اختیار ما میگذارند.
محققان تاکید کردند که با توجه به یافتههایشان نحوه تکامل “ایتوواکا” شباهت زیادی به تکامل زمین پیش از حیات دارد.
محققان امیدوارند نتایج کارهای آنها به بررسی دقیقتر نمونهها در آینده کمک کند. آنها در حال حاضر در حال بررسی نمونهای هستند که توسط “هایابوسا-۲” به خوبی به زمین منتقل شده است.