تایید حضور سیاره ای در یک منظومه سه ستاره ای

تایید حضور یک سیاره پس از سال‌ها در یک منظومه سه ستاره ای

ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری منتشر کرد و یک خبر هیجان انگیز داد.

ساینسیو – به نقل از ایسنا، به لطف داده‌های مأموریت “ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران”(Transiting Exoplanet Survey Satellite) مرکز پروازهای فضایی گارد ناسا حضور یک سیاره در اطراف سه ستاره پس از یک شکار سنگین که انجام آن حدود ۱۱ سال طول کشید، تأیید شده است.

همه چیز اندکی پس از آغاز فعالیت مأموریت کپلر ناسا در سال ۲۰۰۹ آغاز شد که در آن زمان این ماموریت آنچه را که تصور می‌شد سیاره‌ای به اندازه نپتون است و بعداً با نام “KOI-۵Ab” شناخته شد، شناسایی کرد.

این سیاره که دومین کاندید سیاره جدید کشف شده توسط این مأموریت بود نیز سرانجام به فراموشی سپرده شد؛ چراکه کپلر اکتشافات بسیاری درباره سیارات پس از آن انجام داد. اکنون دانشمند ارشد موسسه علوم سیارات فراخورشیدی ناسا می‌گوید که او “KOI-۵Ab”را دوباره زنده کرده است.

سیاره KOI-۵Ab که در این تصویر در حال عبور از روی صورت یک ستاره خورشید مانند است، در فاصله ۱۸۰۰ سال نوری و در صورت فلکی ماکیان قرار دارد. این سیاره تقریباً دارای نیمی از جرم زحل است و با یک ستاره نسبتاً نزدیک(ستاره B) به دور یک ستاره دیگر(ستاره A) می‌چرخد. ستاره A و ستاره B هر ۳۰ سال یکبار به دور یکدیگر می‌چرخند. سومین ستاره گرانشی(ستاره C) هر ۴۰۰ سال یکبار به دور ستاره‌های A و B می‌چرخد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *