رمزگشایی زبان های فراموش شده توسط هوش مصنوعی

رمزگشایی زبان های فراموش شده توسط هوش مصنوعی

الگوریتم هوش مصنوعی موسسه فناوری ماساچوست با رمزگشایی زبان های گمشده و فراموش شده می تواند به کشف ارزشمند دانش از دست رفته در طول قرون و اعصار کمک کند.

ساینسیو – به نقل از ایسنا، گروهی از محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک سیستم هوش مصنوعی جدید ایجاد کرده اند که می تواند یک زبان منسوخ و فراموش شده را بدون اطلاع از ارتباط آن با سایر زبان ها به طور خودکار رمزگشایی و ترجمه کند.

این الگوریتم ممکن است به دانشمندان کمک کند تا همه دانش های پنهانِ جا گذاشته شده در گذشته را کشف کنند، دانشی که تاکنون قابل رمزگشایی نبوده است.

محققان MIT ضمن آزمایش سیستم خود توانستند یک مطالعه دانشگاهی اخیرا انجام شده را مبنی بر اینکه زبان ایبری(Iberian) با زبان باسکی(Basque) ارتباط ندارد، تایید کنند.

محققان به سرپرستی پروفسور “رجینا بارزیلای” می خواهند الگوریتم آنها فقط با استفاده از چند هزار کلمه در نهایت توانایی رمزگشایی زبان های از دست رفته ای را داشته باشد که تاکنون قابل رمزگشایی نبوده اند.

همانطور که محققان MIT در بیانیه مطبوعاتی درباره سیستم جدید هوش مصنوعی خود توضیح داده اند، اغلب زبان هایی که در طول تاریخ بشریت وجود داشته اند اکنون دیگر صحبت نمی شوند و پیش بینی می شود حداقل در 100 سال آینده نیمی از زبان هایی که امروز صحبت می شوند نیز از بین بروند.

سیستم هوش مصنوعی جدید MIT می تواند به رمزگشایی از زبان های از دست رفته کمک کند و به ما در بازیابی دانش و خرد ارزشمندی که در دل فرهنگ های این زبان ها متولد شده است، کمک کند.

این الگوریتم بر اساس اصول کلیدی زبان شناسی تاریخی مانند این واقعیت که زبان ها به طور کلی فقط به روش های خاص و قابل پیش بینی تکامل می یابند، استوار است. به عنوان مثال، زبان ها به طور کلی هنگام تکوین از زبان های قبلی، برخی از اصوات را جایگزین می کنند و به ندرت پیش می آید که یک صدا را ایجاد یا حذف کنند.

قدرت پیش بینی این الگوریتم به آن امکان می دهد تا کلمات را از یک زبان باستانی بخش بندی و مدل سازی کرده و آنها را به یک زبان مرتبط ترسیم کند. با این کار، این سیستم می تواند خانواده های زبانی را نیز شناسایی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *