ریزش موی ارثی چیست؟ چگونه درمان می شود؟

ریزش موی ارثی چیست؟ چگونه درمان می شود؟

ساینسیو – یکی از مشکلات شایع در مردان و زنان ریزش مو و در نتیجه پیدا شدن طاسی در سر است؛ از مهم ترین عوامل این ریزش، عامل وراثت می باشد که زمینه ساز این مشکل می شود.

دکتر علیرضا میراسماعیلی متخصص پوست و مو به سوالاتی متداول در مورد علت و چگونگی ریزش موی ارثی مردانه و زنانه، درمان اساسی آن و باور های مشهور در مورد عوارض داروهای مو پاسخ می دهد:

ریزش موی ارثی مردانه و زنانه چیست؟

این بیماری، بسیار شایع است و تقریبا حدود 50 درصد آقایان، درجاتی از این ریزش را تا سن 50 سالگی تجربه می کنند. ریزش مو با الگوی مردانه به معنی این است که مو در قسمت های شقیقه، فرق و مرکز سر ابتدا دچار کم پشتی و سپس دچار ریزش و طاسی می شود. اگر در اعضای خانواده ( پدر، برادر، دایی ) مبتلا به این ریزش باشند؛ احتمال وجود این مشکل در فرد نیز بالا می رود. ممکن است فرد حتی در سن بیست سالگی نیز علائم این نوع ریزش را نشان دهد. سازوکار این مشکل ژنتیکی است و هورمون مردانه (آندروژن) سبب تضعیف پیاز مو شده و مو کم کم شروع به نازک شدن و ریزش می کند و خط رویش موی سر دچار عقب رفت شده و وسط سر خالی می شود.

در خانم ها خط رویش مو تغییری نمی کند و تنها فرق و وسط سر شروع به نازکی و ریزش مو می کند. معمولا ریزش مو با الگوی زنانه به نسبت مردان دیرتر ظاهر می شود (در سنین 30 الی 40 سالگی).

برای درمان چه کاری می توان انجام داد؟
در آقایان مصرف قرص فیناستراید و محلول ماینوکسیدیل 5 درصد، درمان اساسی این نوع ریزش مو است. در مورد این دو دارو سوالات متداولی وجود دارد.

در خانم ها نیز درمان با ماینوکسیدیل صورت می پذیرد و به صورت عمومی قرص های هورمونی برای خانم ها تجویز نمی شود مگر در دوره های خاص و کسانی که مشکلات هورمونی در نتایج آزمایشات خود داشته باشند.

 

ماینوکسیدیل چیست؟

محلول ماینوکسیدیل سبب تقویت پیاز مو می شود و قطر مو را افزایش می دهد و تا حدی نیز موهای از دست رفته را باز می گرداند. هرچقدر این درمان زودتر آغاز شود، بهتر است و معمولا باید قبل از سی سالگی برای این درمان اقدام کرد. معمولا این دارو بصورت روزی 2 بار موضعی تجویز می شود و باید چند ساعت نیز بر روی سر بماند. این درمان پاسخ فوری نمی دهد و سه الی شش ماه برای پاسخ دهی آن صبر کرد.

آیا قطع ماینوکسیدیل سبب بدتر شدن شرایط ریزش مو می شود؟

زمانی که شما از این محلول استفاده می نمایید؛ نتیجه ای برای آن حاصل می شود که عمده دستاورد آن توقف آن ریزش موست. اگر به هر دلیلی این مصرف قطع شود، روند ریزش دوباره شروع شده و مانند قبل کار خواهد کرد اما بدتر از قبل نخواهد بود. در واقع دستاورد درمان از دست می رود.

فیناستراید چیست و چه عوارضی دارد؟

نحوه عملکرد فیناستراید نیز مشابه ماینوکسیدیل است و برای مشاهده حاصل کار باید سه الی شش ماه صبر نمود. در یک تا پنج درصد افراد ممکن است؛ مصرف این دارو سبب کاهش فعالیت و میل جنسی در فرد شود که با قطع دارو به حالت طبیعی باز خواهد گشت و هیچ اثری بر روی نازایی فرد در آینده ندارد.

آیا هر ریزش مویی ژنتیکی است؟

خیر، نحوه درمان و نوع ریزش موی فرد توسط پزشک قابل تشخیص است. اگر درمان دارویی نتیجه دهد؛ باید این داروها همیشه استفاده شود شاید دفعات مصرف کمتر شود، اما درمان باید بصورت همیشگی صورت پذیرد.

راه های دیگر درمان چیست؟

روش دیگر برای درمان این بیماری، تزریق پی آر پی است. پی آر پی در واقع تزریق پلاکت خون هست که در چند دوره و ماهانه به سر تزریق می شود.

راه دیگر مزوتراپی است که یک سری داروهای آماده بصورت هفتگی یا دوهفته یکبار، چهار تا شش جلسه تزریق می شود. که این درمان ها در کنار درمان دارویی به صورت درمان مکمل انجام می پذیرد.

در نهایت برای افرادی که موهای زیادی از دست داده اند و به اصطلاح طاس هستند؛ روش جراحی پیوند مو برایشان درنظر گرفته می شود.

برگرفته از صفحه اینستاگرام دکتر میراسماعیلی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *